LEVOLUX SHOWS EXPERIENCE IN SHEFFIELD
July 2008

Sheffield Hallam1 200x200Levolux was specified by architects, Race Cottam Associates, to fit its custom Solar Shading solutions to the new, £1.5 million Post Experience Development (PED) facilities at Sheffield Hallam University.

Set within the Collegiate Crescent conservation area of the city, the purpose-built resource centre at Sheffield Hallam University demonstrates its commitment to continuing professional development for both students and staff alike.

Sheffield Hallam2 200x200The building’s sympathetic design complements the local built environment, with Ashlar stone and timber cladding to its façade and a green sedum roof. To keep the environmental implications and energy costs of the building to a minimum, 27 untreated Western Red Cedar Timber Fins were installed horizontally to the front glazed entrance and stairwell area.

Sheffield Hallam3 200x200A popular choice, the Western Red Cedar Timber Fins provide an attractive alternative to aluminium, whilst offering an equally efficient Solar Shading solution.

All Levolux timber comes from sustainable sources. Virtually maintenance free, Western Red Cedar Timber Fins can be left to weather naturally, taking on an attractive silver grey colour over time. Alternatively, treatments can be applied as required.

Sheffield Hallam4 200x200All Levolux systems are backed with its design, manufacture and installation package. The company’s experience in bespoke Solar Shading is second to none worldwide.